logotype
image1 image2 image3

Kvalitetni proizvodi uz brzu i povoljnu uslugu - obratite nam se s punim povjerenjem!

ZIPLINE

 

 

ZIPLINE, vanjski rolo ili kako ju mi znamo zvati 'okomita tenda',  uistinu je nešto posebno: zahvaljujući patentiranom sustavu zatvaranja, ovaj model ima svoje prednosti: veliku stabilnost, pa čak i pri udaru vjetra od 80 km/h, nemogućnost  prodora bočne svjetlosti.

Ovaj je model funkcionalan i skladno dizajniran. Moderni i klasični materijali naglašenih boja daju prostoru poseban ugođaj. U toplim ljetnim mjesecima tende Zipline se mogu koristiti i kao zaštita protiv insekata: otvorite prozore, jer Zipline je u potpunosti s vama, u prostor vam ulazi svjež zrak, a mali, dosadni insekti, zahvaljujući sustavu patentiranog zatvaranja, te dodatnih brtvećih profila, ne mogu ući u vaš prostor. 

Uživajte u kvaliteti i dizajnu

Kao i svi ostali naši modeli, a tako i Zipline imaju CE certifikat. Kvalitetni materijali otporni na koroziju i posebna vrsta premazivanja garantiraju vam dugi vijek trajanja.

Granične vrijednosti i veličina kutija

Zipline je dostupan u dvije različite veličine kutija, neovisne o osjenčanosti prozorske površine. Kutija se ipak postavlja  s ciljem optimalnog uklapanja u fasadu.

Maksimalne veličine:

ZIPLINE: 95 : 3000 x 2500 mm

ZIPLINE: 120 : 5000 x 3000 mm

(neovisno o izboru tkanine: Screen, Soltis, Acryl)

 

PATENTIRANI SUSTAV ZATVARANJA

Na bočnim stranama tkanine postavlja se zatvarač. Pri zatvaranju tende, pokreću se vodilice. To je prednost u odnosu na konvencionalne (uobičajene) tende ugrađene u fasadu. Ne samo da je postavljena završna vodilica, već i ne nastaju svjetlosni prorezi na bočnim stranicama – tkanina i mehanika su u skladu, a kao takve su znatno stabilnije pri udaru vjetra nego drugi proizvodi. ZIPLINE  Vam pruža sjenu i kod udara jakog vjetra.  

 

SAVJET  - ZAŠTITA OD INSEKATA

Budući da svjetlost zbog patentiranog sustava zatvaranja ne može prodrijeti u unutrašnjost prostora, ZIPLINE Vam zahvaljujući tkanini koja odbija svjetlost, pruža, ne samo zaštitu i privatnost, već i mnoge druge prednosti: dodatna oprema poput brtvenog profila  koji štiti u funkciji je  rešetke za insekte i tako sprječava prodor dosadnih  insekata u unutrašnjost. 

 

MONTAŽA I UPUTSTVO ZA UPOTREBU

Sukladno standardu ZIPLINE tende pokreće motor. Naravno da manje tende mogu imati i ručicu. Prema vašem izboru u odnosu na udobnost, može se i izabrati motor s funkcijom podešavanja. ZIPLINE možete montirati putem „katne“ ili udaljene montaže ili na doljnu površinu prozorkog luka.

 

UREĐAJI ZA MJERENJE  JAČINE SUNČEVE SVJETLOSTI I NALETA VJETRA

Jeste li kod kuće ili na putu, uređaj za mjerenje temperature i naleta vjetra  montiran na fasadi mjeri trenutnu brzinu vjetra, odnosno jačinu sunčeve svjetlosti. Pri naletu jakog udara vjetra, tenda se automatski podiže, dok se pri jačem odsjaju sunca automatski spušta.

 

TKANINE

Preporučujemo da tendu naručite u tkanini sa staklenim vlaknima - model GLASFASER SCREEN. Ova tkanina pruža izvrsnu zaštitu od topline, budući da će se do 97 % sunčeve energije, kod vanjske montaže, zadržati izvan tende.  Tkanina sa staklenim vlaknima GLASFASER SCREEN uklanjanja učinak bljeska zbog dijagonalne strukture samog tkanja. Zbog svojih mehaničkih osobina ova tkanina je uvijek dobro zategnuta.

PVC-Soltis

Soltis tkanina pruža veliku prirodnu svjetlost, a ujedno zahvaljujući i svojoj prozirnosti omogućuje i pogled prema van. Soltis tkanine su posebno otporne na sve atmosferske uvjete, pri utjecaju   klimatskih promjena ostaju neoštećene  i zadržavaju svoju savitljivost (gipkost).

UV zaštita

Akrilne tkanine, kvalitetno tkanje i premazivanje čine tendu prikladnom i idealnom za vanjsko korištenje.  UV zaštita tkanine prema standardu 801 razlikuje se od faktora 40-80.

 

TEXGARD – EASY-CLEAN (jednostavno čišćenje)

Zbog specijalne dorade tekstila ovaj model ima posebne osobine:  postoji manja mogućnost da se tenda uprlja, visoka vodootpornost tekstila i reducirano površinsko napinjanje. Posebnom vrstom fiksiranja materijala ovaj se efekt dugo zadržava. Tako se na najbolji mogući način sprječava prodiranje vlage, vode i prljavštine.

 

 

PALETA BOJA

Po standardu je ZIPLEIN dostupan u svim RAL-bojama. Odabranu paleta boja, stručnjaka iz Ral Classic-a,  odobrio je RAL GmbH, Sankt Augustin. Oznaka RAL je tržišno zaštićena.